Šestica záchranárov reprezentovala SR na medzinárodných pretekoch

29.03.2009 Poprad

Vysoké Tatry 29. marca (TASR) - Šestica záchranárov tatranskej Horskej záchrannej služby (HZS) - Rastislav Šroba, Martin Matušek, Igor Trgiňa, Jozef Brejčák, Juraj Settey a Dušan Trizna reprezentovala Slovensko na ...
Mermoriál sa konal 27. a 28. marca v okolí poľského Zakopaného. Podľa informácií z HZS v zjazdárskych disciplínach obsadili 3. miesto v strednej kategórii a 6. miesto v celkovom hodnotení.
Na memoriáli sa zúčastnili horskí záchranári z Poľska, Nemecka, Slovinska, Talianska, Francúzska, Bulharska, Rumunska, Česka a Slovenska. Spolu sa na štart postavilo vyše 80 pretekárov. Vzhľadom na pretrvávajúce veľké lavínové nebezpečenstvo (4. stupeň z päťdielnej stupnice) organizátori zmenili trať a súťažné disciplíny. Prvý deň absolvovali pretekári časovku, zjazd v teréne a vyhľadávanie v lavíne s lavínovými hľadacími prístrojmi. Lezenie ľadopádu a takzvané mixové lezenie kvôli zlým podmienkam zrušili. Druhý deň sa konala zjazdárska časť pretekov – obrovský slalom so saňami a obrovský slalom jednotlivcov.
 

Vyberte región